چوبر چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر

برای ارتقاء معیشت کشاورزان و کیفیت برنج سیاست‌گذاری می‌شود
گرفتن پرینت
کد خبر: 8665  |   تاریخ انتشار:08 ژانویه 2019   |   نویسنده: آرتمیسا جهانی

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گیلان با اشاره به سیاست‌گذاری در فرآیندهای مختلف چرخه تولید و توزیع برنج ، این تلاش‌ها را در راستای ارتقاء سطح معیشتی کشاورزان و کیفیت محصول برنج ذکر کرد.

سید محمد احمدی در جلسه کارگروه تخصصی برنج گیلان در رشت، کشاورزی را یکی از محورهای اصلی توسعه استان عنوان کرد و افزود: حدود یک میلیون کشاورز گیلانی در قالب ۳۵۰ خانوار در ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی شالیکاری استان به کاشت، داشت و برداشت محصول برنج می پردازند.
وی طرح تجهیز اراضی کشاورزی را یکی از اقدامات مثبت در حال اجرا توسط دولت تدبیر و امید دانست و خاطرنشان کرد: ۱۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گیلان قابلیت اجرای این طرح را دارد که تاکنون ۸۳ هزار هکتار محقق شده و اقدامات اولیه ۱۰ هزار هکتار دیگر در حال انجام است.
احمدی با بیان اینکه گیلان ظرفیت های فراوانی در زمینه های مختلف دارد گفت: باتوجه به محدودیت افزایش سطح کشت برنج تلاش ما بر بالابردن ظرفیت تولید محصول در اراضی موجود است.


وی با اشاره به تدوین طرح بسته‌بندی برنج با برند مشخص گیلان افزود: جلوگیری از عرضه برنج گیلان در استان های دیگر با عناوین مختلف و اختلاط آن یکی از اهداف اجرای این طرح است.
وی اظهار داشت: تمامی الزامات فنی، بهداشتی، نظارتی و استانداردها در تهیه طرح بسته‌بندی برنج در نظرگرفته شده است.
احمدی همچنین به اجرای طرح رتبه‌بندی کارخانه های شالیکوبی اشاره و خاطرنشان کرد: امیدواریم با اقدامات مثبت در حال اجرا باعث تشویق و ترغیب بخش خصوصی بویژه فروشگاه های زنجیره ای در مسیر تهیه برنج مورد نیاز خود از تولیدکنندگان به صورت بدون واسطه باشیم.
در این جلسه هریک از مدیران دستگاه‌های اجرایی و تحقیقاتی و فعالان بخش خصوصی به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند.
به گزارش ایرنا استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد که سالانه یک میلیون و ۱۶۰ تن شلتوک از آن استحصال می شود و از این میزان حدود ۷۵۰ تن برنج سفید با کیفیت بدست می آید.


بهره برداران بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج ، ابتدا در فصل زمستان دو نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود.
پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.
از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان گیلان است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود.
بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.


برچسب‌ها:

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)




© تمامی حقوق متعلق به چوبرنیوز می باشد. طراحی شده توسط: علیرضا دبیری و ماهر طهماسبی گروه توسعه نرم افزاری آیاز

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/chobarir/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2876