چوبر چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر

بدرفتاری با گردشگران کار افراد بی تربیت و ناآگاه است
گرفتن پرینت
کد خبر: 6772  |   تاریخ انتشار:09 مه 2016   |   نویسنده: آرتمیسا جهانی

 گفتگو با وی چندان آسان نیست چرا که خود وی استاد رسانه است. شخصی که با الفبای تصویر، ۳۷ سال پیش ، در فضای شهری و روستایی منطقه ارزش های انقلات را به تصویر می کشید.  در آن سالها با شروع  انقلاب ، به دلیل نبود یک رسانه مردمی برای انتقال پیام ها و آرمان ها، انقلابیون از خط و نقاشی به صورت دیوار نویسی برای انتقال مفاهیم و پیام ها استفاده کردند  و به این ترتیب در انتخاب رسانه دست به ابتکار زدند.

مطالب نوشته شده هر کدام معنا و مفهومی خاص و پیام متفاوتی داشت و در مکان هایی بکار می رفت که مناطق پر رفت و آمد شهر و محله باشند تا نقاشی و متن نوشته شده در معرض دید صدها نفر از عابرین قرار گیرد.

گفتگوی چوبر نیوز با یکی از این مبتکران خوش ذوق هنری اوایل انقلاب را باهم می خوانیم:

چوبر (1)

* خود را کامل برای مخاطبان سایت معرفی بفر مایید؟

قبل از هر چیز عرض سلام و خسته نباشید دارم خدمت شما آقای علی رضا شوکتی که در راستای اطلاع رسانی و پیشرفت معنوی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگ عمومی مردم ، بی منت خود را وقف جامعه می کنید ، انشالله با کمک و یاری خدا و همکاری شهروندان و مخاطبین و مسئولین دلسوز و خداترس در انجام رسالت خبرنگاری موفق باشید . حقیر کوچکتر از آن هستم که بخواهم برای خوانندگان و مخاطبین شما صحبت سودمندی داشته باشم  انشالله اظهارت بنده را از دید اینکه چه حرفی گفته می شود بنگرند نه اینکه چه کسی گفته است .

اینجانب عسکر حسن پور فرزند شکور متولد اردیبهشت ۱۳۴۰ چوبر تالش هستم و به چوبری بودنم افتخار می کنم ، دارای مدرک تحصیلی دیپلم که با تحصیل و گذراندن دوره در شعبات دانشگاه امام حسین (ع), در رشت و اردبیل فوق دیپلم نظامی در یافت کرده ام و باز نشسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آستارا هستم .

خدمت شریفتان عرض کنم از خود خواهی ، تکبر و از جنگ و خشونت ، نفرت دارم ، حتی برخلاف همکاران اسلحه شکاری هم اختیار نکرده ام ، شاید کسانی  این روحیه را بر من خرده بگیرند ولی گفتگو ، اخلاق ، خاکی بودن ، خدمت به  هموطنان و مستضعفین را بخاطر خدا دوست دارم ، معمولا سبز کم رنگ و آبی کمرنگ را می پسندم ، بعضی دوستان علتش را تولد  در بهار می دانند .

* چند سال است در آستارا ساکن هستید ؟

در سال ۱۳۵۴ جهت ادامه تحصیل در مقطع دوم راهنمایی به آستارا آمده ام و در سال ۱۳۶۱ همزمان با درگیریها و نا امنیهای گروهک های وابسته به استکبار جهانی و جنگ تحمیلی وارد سپاه شدم ۳۸ سال می باشد که  در آستارا سکونت دارم.

* دراین مدت ارتباط شما با چوبر چگونه است ؟

اولا ، زادگاه ، وطن ، خاک ، آغوش و مادر هر کسی است که در او بزرگ شده است .  دوم اینکه آستارا هم ، وطن دوم ماست . چوبر و چوبری ها را که برادران اهل سنت و شیعه در کنار هم زندگی می کنند دوست داریم و از توسعه و پیشرفت همه جانبه آن خوشحا ل و از عقب ماندگی، موانع و مشکلات آن نا خوشایند می شویم .

* فکر می کنید چوبر چقدر ظرفیت پذیرش گردشگر را دارد ؟ منظورم ظرفیت فرهنگی است ؟

حضور گردشگران افتخار و نشانه فرهنگی هر شهر و روستایی است . گردشگری ممکن است بخاطر اقتصادی تاریخی فرهنگی مذهبی و غیره باشد . در کل گردشگر و میزبان یک رابطه دو طرفه باهم دارند که متاثر از همدیگر هم هستند اگر یک مثالی ساده و عامیانه بخواهیم بزنیم ، وقتی از محل و روستا یا شهری  گذری داشته باشیم معمولا می گویند فلانیها بدند یا عجت آدمهای خوبی هستند یا می گویند من دیگر پایم را به آنجا نمی گذارم یا اینکه می گویند واقعا به ما خوش گذشت  .

 پس ما باید فرهنگ گردش پذیری را در خودمان آموزش ، تربیت و تقویت کنیم هم از لحاظ روابط عمومی و اخلاقی و هم از لحاظ خدماتی . مهمتر از اینها دست اندر کاران  مسئول و میز بانان که عموم مردمند می بایست نعمتهای طبیعی مانند دریا ، ساحل دریا و جنگل ، و مناظر دیدنیهای آنرا  آماده بهره برداری بکنند.

* مولفه های لازم برای افزایش این ظرفیت چیست؟

ظرفیت های قابل توجهی بچشم نمی خورد ولی پتانسیل های خوبی چوبر دارد باید ظرفیت سازی و فرهنگ سازی کرد.

* چرا بعضی مواقع شاهد بدرفتاریهایی نسبت به گردشگران می شویم؟

بدرفتاری با گردشگران معمولا توسط افراد بی تربیت ، بی قید و بند ، لاابالی و ناآگاه سر می زند و ممکن است با ضعف و یا عدم حضور و سرکشی نیروهای امنیتی و انتظامی بدرفتاران عرصه را بر خود امن احساس کنند .

* آیا شما با این موضوع موافقید که خود گردشگران هم باید به آداب و رسوم و فرهنگ منطقه آشنا بوده و احترام بگذارند ؟

بلی . ممکن است گردشگران با آداب و رسوم ، فرهنگ و حتی پوشش خاصی در منطقه حضور پیدا کنند این گردشگران و میزبانان هستند که باید با هم تعامل داشته و برخورد و رفتار غیر متعارف نکنند.

* مهمترین بدرفتاریها یی که تابحال دیده یا شنیده اید چه بوده است؟ 

نمونه بد رفتاری تابحال نشنیده ام.

* وظیفه مسئولین و مبلغان در این زمینه چیست ؟

مبلغان و مسئولین دست اندر کار باید به وظیفه و مسئولیت ذاتی و فرهنگی خود توجیه شده و عمل کنند چون با حضور گردشگران می توان به رشد فرهنگی ، اجتماعی ، اتحاد ، همدلی ، شادابی و امید به زندگی رسید.

* و آیا اقدامی شده تا بحال؟ 

قدمهایی در این زمینه برداشته شده ولی هنوز در ابتدای کار می باشد.

* در زمان حضورتان  در چوبر خود شما چه اقدامی انجام داده اید؟ 

بنده بعنوان شهروند فقط با آقای مختارپور عضو شورای شهر  چوبر در مورد بعضی مسائل عمرانی و گردشگری ، طرح و پیشنهاد هایی داده و صحبت کرده ایم .

* انتخاب آقای داداشی بعنوان نماینده آستارا چه تاثیری برای چوبر خواهد داشت ؟

انتخاب آقای داداشی بعنوان نماینده آستارا تاثیر خود را باید در طول خدمت نمایندگی نشان بدهد چون در مورد چوبر که خارج از حوزه انتخابیه آستارا می باشد و عده ای نداده و موضعی نگرفته اند .

* شما خیلی وقت است ساکن آستارا هستید نگاه آستارائیها نسبت به چوبر چگونه است ؟

خوب است . بعد از انقلاب اسلامی دیگر فاصله بین شهری و روستایی کم شده است چون غیر آستارائیها هم دارای برق مخابرات گاز بهداشت و درمان باشگاه ورزشی آسفالت آب شرب بهداشتی لوله کشی شده و مدارس تازه ساخت و غیره شده است مخصوصا که این دهه آخر اکثر کیوی کاران درآمد سالانه ، حاصله از برداشت کیوی برابر پاداش ۳۰ سال خدمت یک کار مند را می توانند دریافت کنند. تا بجایکه از خود شهر چوبر سه نفر برای نمایندگی مجلس نامزد شده بودند. اگر منظورتان الحاق چوبر به آستارا باشد بحثی دیگر ی می طلبد .

آقای حسن پور دوست داشتید چه سوالی از شما در مورد چوبر میکردیم که نکردیم ؟

بله ممنونم زنده باشید آقای شوکتی عرض کنم خدمت مبارکتان در هر جامعه و تمدنی آب و راه همانند رگهای قلب شریان حیاطی آن منطقه ومردمش هست الحمدوالله شهر ومنطقه ما کمتر دچار مشکل کمبود آب بخاطر منابع طبیعی خدادادی هستیم اما بهتر هست آنهایی که در کنار خیابان و کوچه ها زندگی می کنند از عقب نشینی بخاطر تعریض خیابان و کوچه ها استقبال کنند در آموزه های دینی و اسلامی ما مخصوصا در قرآن کریم در چندین جادرموردکمک و دادن راه به۵ عنوان جهاد در راه خدا احسان انفاق وغیره اشاره شده است. آبرو منفعت عمومی مطرح بودن با فرهنگ بودن و گردش پذیری و ۶رواج کسب و کار مردم ۶در داشتن کوچه و خیابانهای عریض و زیباست در ثانی کسی که مقداری از ملک وزمینش در حریم خیابان قرارمیگیرد زمینش باارزشتر میشود من وقتی در چوبر از مسیرمسجد بازار تا مدارس عبور می کنم واقعا تاسف و ناراحت می شوم ما باید در این راه فکرتصمیم واقدام دراز مدت وکوتاه مدت برنامه ریزی داشته باشیم واقعا خیانت به تاریخ ونسل آینده آبروی فرهنگی و اجتماعی مردم شده است بدست کسانی که دور از هر منطقی اجازه ساخت و ساز در حریم عبور و مرور مردم بنام حریم مهندسی شده داده اندمردم میبایست به این معظل حساسیت نشان بدهند شایدهم بدست بدخواهان دور و نزدیک توسعه چوبر ساکت و راضی به کم عرض بودن خیابانهای اصلی و فرعی چوبر باشند بهرصورت مردم از حالا بای د بفکرچاره اندیشی باشند.

چوبر (7)

چوبر (8)

چوبر (6)

چوبر (4)

چوبر (3)

چوبر (2)

چوبر (5)


برچسب‌ها:
  1. احمد طاها گفت:

    باسلام وعرض ادب و احترام به خدمت آقای شوکتی و جناب حسن پور دوست داشتنی. اولا خسته نباشید و سلامتی برای شما خواهانم و ثانیا اینکه آقای شوکتی سوالات شما نه منطقی و نه تخصصی از شما خبرنگار خبره انتشار زیاد می رود

  2. یاقوتی گفت:

    سلام
    طاها جان اتفاقا سوالات خیلی هم ساده و خودمانی اند.
    امیدواریم با دیگر افراد چوبری هم گفتگو کنند.
    با حاج علی خندستانی هم گفتگو کنید.

  3. زهرا صلاحی گفت:

    سوالات که خیلی خوبه داداش…
    اما جوابهاش خوشمزه تره.
    جناب حسن پور جوابهاش هم مثل شخصیتش خیلی با مزه و دوست داشتنیه

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)




© تمامی حقوق متعلق به چوبرنیوز می باشد. طراحی شده توسط: علیرضا دبیری و ماهر طهماسبی گروه توسعه نرم افزاری آیاز

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/chobarir/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2876