روز گذشته طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش با ۶۴ امضاء ـ از جمله نمایندگان رشت، لاهیجان و تالش ـ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
به گزارش اعتدال شرق و به نقل از “ایران”، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه روز گذشته پارلمان با بیان اینکه طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش چهارشنبه هفته آینده در جلسه علنی مجلس بررسی میشود، گفت: طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش با اصرار افرادی که آن را امضاء کرده بودند، اعلام وصول شد و ما موظف بودیم آن را اعلام وصول کنیم.
محمدرضا باهنر اظهار کرد: چهارشنبه هفته آینده طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت و وزیر در جلسه علنی از عملکرد خود دفاع میکند.
دومین استیضاح کابینه یازدهم
پس از استیضاح محمدرضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم، تحقیقات و فنآوری که در نهایت منجر به جدایی وی از کابینه یازدهم شد، علیاصغر فانی دومین عضو کابینه است که باید با حضور در بهارستان، به سئوالات استیضاح کنندگان پاسخ گوید.
نزدیکی زمان اعلام وصول طرح استیضاح دومین وزیر دولت با سالگرد انتخابات، نشاندهنده راه دشواری است که دولت، از ابتدای فعالیت خود آن را طی کرده است.
با وجود این، بهنظر میرسد برای این عضو دولت، هنوز فرصتی برای اقناع نمایندگان و بهدنبال آن، منتفی شدن طرح استیضاح وجود داشته باشد.
جلسه با فانی پیش از برگزاری جلسه استیضاح
در این زمینه، روز گذشته یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که پیش از برگزاری جلسه استیضاح، استیضاح کنندگان با وزیر آموزش و پرورش در روز یکشنبه جلسهای تشکیل خواهند داد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، جبار کوچکینژاد گفت: اگر در این جلسه نمایندگان قانع شوند و تعداد آنها به کمتر از ۱۰ نفر برسد، استیضاح قابل طرح نیست؛ در غیر این صورت در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز از ارسال استیضاح وزیر آموزش و پرورش به کمیسیون آموزش خبر داد و گفت: کمیسیون یک هفته فرصت دارد موارد استیضاح را بررسی کند.
محمد دهقان با بیان اینکه طبق ماده ۲۲۳ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، پس از تقدیم استیضاح به هیأت رئیسه این هیأت موظف است آن را به کمیسیون تخصصی ارائه دهد، به فرصت یک هفتهای کمیسیون تخصصی جهت دعوت از وزیر و استیضاح کنندگان و بررسی مواد استیضاح اشاره و خاطرنشان کرد: پس از یک هفته اگر ۱۰ نفر از استیضاح کنندگان بر نظر خود باقی بوده و انصراف نداده باشند، استیضاح در اولین جلسه علنی مجلس مطرح شده و وزیر موظف است ظرف ۱۰ روز در صحن علنی حاضر شود. از این رو مجلس هفته آینده جلسه استیضاح نخواهد داشت؛ زیرا در این یک هفته کمیسیون درحال بررسی موارد استیضاح است و جلسه استیضاح هفته بعد از آن برگزار خواهد شد.
محورهای مورد نظر طراحان استیضاح
مروری بر اسامی نمایندگان امضاء کننده طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش، نشان میدهد که در این طرح نیز نمایندگان مخالف دولت، نقش پررنگی دارند. در این میان، اسامی نمایندگانی به چشم میخورد که در زمینههایی چون مذاکرات هستهای، با طرح سئوالهای گوناگون، به دفعات وزیر مربوطه را به صحن علنی یا کمیسیونهای مجلس فراخواندهاند.
پژمانفر و کریمی قدوسی (نمایندگان مشهد در مجلس)، مهدی کوچکزاده، روحالله حسینیان، فاطمه آلیا و ابراهیم آقامحمدی از جمله نمایندگان همیشه مخالف دولت هستند که همراه با برخی نمایندگان منتقد دولت، طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش را امضاء کردهاند.
با وجود این، دلایلی که طراحان استیضاح عنوان کردهاند، اغلب جزء چالشهای ساختاری محسوب میشود که وزارت آموزش و پرورش با آن روبهروست. همچنان که در مواردی، مشکل نه از شخص وزیر، بلکه به مضیقههای مالی و درآمدیای باز میگردد که دولت در دو سال فعالیت خود، بهدلیل شرایطی چون تحریم یا کاهش درآمدهای نفتی با آن روبهرو بوده است.
چنانکه در نامه طراحان، ناتوانی وزیر در جلب توجه دولت جهت تأمین منابع مورد نیاز برای هزینههای موجود مدارس و تبدیل مدارس کشور به مدارس خودگردان، ناتوانی وزیر در جلب توجه و عنایت عملی دولت در افزایش فضای آموزشی در مناطق محروم کشور و ناتوانی وزیر در جلب نظر دولت جهت تأمین معیشت فرهنگیان شاغل و بازنشسته به امتیازاتی مشابه سایر ارگانها و دستگاهها به فرهنگیان، از جمله دلایل آنان اعلام شده است.
اضافه پرداخت هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی دولت به آموزش و پرورش
“ناتوانی وزیر در جلب توجه دولت به اهمیت و نقش آموزش و پرورش” و “ناتوانی وزیر در جلب نظر دولت جهت تأمین معیشت فرهنگیان شاغل و بازنشسته” از محورهایی است که از سوی طراحان استیضاح فانی اعلام شده است. اما این نمایندگان درحالی این ادعاها را مطرح کردهاند که عملکرد دولت در توجه به وزارت آموزش و پرورش، خلاف آن را نشان میدهد.
اول اردیبهشت سال جاری، یعنی نزدیک به ۵۰ روز پیش از اعلام وصول استیضاح، سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود اعلام کرد: دولت در جهت تأمین نیازهای اعتباری وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۹۳، کل بودجه این سازمان را تخصیص داد.
محمدباقر نوبخت افزود: امسال اعتبارات وزارت آموزش و پرورش از سال ۱۳۹۰ که حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده است، در سال جاری به ۲۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که علاوه بر آن، دولت ۱۸۵۰ میلیارد تومان به آموزش و پرورش بیش از آنچه در بودجه تخصیص داده بود، پرداخت کرد.
نوشتن مشکلات دیروز، به پای امروز
برخی از طراحان استیضاح، مشکلات دیگری را علاوه بر محورهای عنوان شده در نامه استیضاح، برشمرده و خواستار پاسخگویی وزیر نسبت به این مشکلات هستند. اعتیاد دانشآموزان، شهریههای مدارس غیرانتفاعی و دغدغههای معیشتی معلمان، از جمله محورهایی است که از گذشته وجود داشته است. حداقل اینکه کمتر از دو سال فعالیت، زمان اندکی برای حل این مشکلات بهنظر میرسد.
به گزارش “لاهیگ”، اکثریت امضاء کنندگان طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش دولت “تدبیر و امید” را اعضای جبهه پایداری و حامیان دولت پاکدست نهم و دهم تشکیل میدهند و نام جبار کوچکینژاد (نماینده رشت)، ایرج (ابوذر) ندیمی (نماینده لاهیجان و سیاهکل) و محمود شکری (نماینده تالش، ماسال و رضوانشهر) نیز در همراهی با پایداریها در بین امضاء کنندگان استیضاح علیاصغر فانی به چشم میخورد.
درود بر استاد شکری بزرگ
مرد لحظه های سخت
درود بر شرف و متانت و صداقتت بزرگ مرد تالش
تو نماینده واقعی مردم دلیر تالش هستی و خواهی بود.
نگران رقیبانت نباش مرد! صداقت و کرامت وصف نشدنی تو بار دیگر تو را بر کرسی مجلس خواهد نشاند.
درود بر تو مرد آریایی
شهرام جان پیاده شو باهم بریم…………..