در حالی که فرماندار تالش از تولید ۱۳۰ هزار تنی کیوی در تالش خبر می دهد اما صادرات این محصول همچنان با مشکلات فراوانی روبروست.
به گزارش چوبرنیوز، کیا عاشوری در جلسه بررسی محصول میوه صادراتی کیوی با حضور جمعی از کیوی کاران و صاحبان سردخانههای شهرستان گفته: با توجه به وجود ظرفیت مناسب سردخانهها در سطح شهرستان برای محصول کیوی کشاورزان مشکلی در تولید و حفظ این میوه نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه ایران رتبه چهارم در تولید کیوی در جهان را دارد، افزود: شهرستان تالش قطب تولید کیوی در استان گیلان بوده و امسال ۱۳۰ هزار تنی کیوی تولید شده است.
عاشوری در ادامه خطاب به سردخانه داران به همراهی این صنف در حفظ محصولات کشاورزان توصیه کرد و گفته: انتظار میرود صاحبان ۴۴ واحد سردخانه در سطح شهرستان با داشتن ظرفیت ۱۰۰ هزار تنی نهایت همکاری را در حفظ این محصول ارزشمند داشته باشند.
فرماندار تالش این را هم افزوده که: در سال گذشته شهرستان تالش تا ۱۵ آبان ۱۰ هزار تن صادرات محصول کیوی را داشته که این رقم در سال جاری به ۱۶ هزار تن بوده و افزایش بیش از ۵۰ درصدی داشته است.
وی گفته: شهرستان تالش با دارا بودن ۴۵۰۰ هکتار باغ کیوی و اشتغال بیش از ۳۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم نقش بسزایی در اقتصاد این کشور دارد و مستلزم حمایت همه جانبه مسئولین استانی و کشوری را دارد.
اما این صحبت ها در حالی بیان میشود که بسیاری از تولید کنندگان کیوی در غرب گیلان از مشکلات صادرات این محصول خبر می دهند.
یکی از تولید کنندگان میوه کیوی می گوید: امسال تولید خوبی داشتیم اما چون امکان صادرات نبود مجبور شدیم به قیمت بسیار پایینی به دلالان بفروشیم که حتی درآمد آن هزینه های انجام شده را هم جبران نکرد.
در حالی که بسیاری از تولید کنندگان محصولات خود را در سردخانه نگهداری می کنند، سردخانه داران هم میگویند ما نهایت همکاری و مشارکت را با باغداران داریم و حتی هزینه نگهداری محصولات کیوی در سردخانه را نسبت به سال قبل سعی کردیم ثابت نگه داریم اما با توجه به مشکلات صادرات هنوز آن انتظاری که از تولید و صادرات این محصول داشتیم برآورده نشده است.
اوبا اشاره به تحولات سیاسی در کشورهای آسیای میانه و بخصوص روسیه می گوید: ما سالهای گذشته صادرات خوب و بسیار موفقی به حوزه اوراسیا داشتیم اما از دوسال پیش تقریبا ۷۰ درصد این بازار را از دست داده ایم و این خود تهدیدی برای تولید کنندگان است.
از سوی دیگر و با توجه به صحبتهای فرماندار تالش و افزایش تولید کیوی در این منطقه، بسیاری از کیوی کاران منطقه نیز بیم ان دارند که با توجه کاهش صادرات و رکود بازار کیوی، خیلی از تولید کنندگان زمین های کشاورزی خود را به سمت تغییر کاربری برای ویلا سازان سوق دهند.
زمین هایی که در سالهای قبل شالیزار سرسبز برنج بودند که بخاطر سختی کار و قیمت پایین برنج نسبت به کیوی جایگاه خود را عوض کردند و حالا ویلا سازان را مشتری خوبی برای خود می بینند.
در این رقابت آب و خاکی، آنچه نقش مهمی را ایفا کرد دلارهای رنگارنگ بود که کفه ترازو را به سمت کیوی سنگین تر کرد و حالا با توجه به رکود بازار کیوی واگذاری این باغات به ویلا سازان وسوسه جدیدی به جان زمین های کشاورزی انداخته است.