گردشگرانی که زمانی مناطق شمالی را برای گردش انتخاب می کردند، حالا خود در شمال ویلا دار شده اند.
به گزارش چوبر نیوز، چند وقتی است که برخی گردشگران و سرمایه داران در غرب گیلان پا گرفته اند و با خرید و ساخت ویلا و مجتمع های گردشگری اقدام به جذب توریست و گردشگر می کنند و از بومیان محلی بعنوان کارگر در مجتمع های خود استفاده می کنند.
در نگاه اول شاید این کار برای اقتصاد منطقه خوشایند باشد و تحولی مثبت در رونق کسب و کارها باشد، اما با نگرشی عمیق تر به راحتی میتوان آینده این مناطق را هم مثل بخشهای مختلف مازندران شلوغ و اشباع شده دید.
زمین های کشاورزی و سواحل دریا که که طول زمان به نوعی تغییر کاربری داده شده اند حالا مستعد و آماده ویلا سازی در بین برخی املاک و سوداگران زمین دست بدست میشود و هر سال از مزارع کشاورزی کم شده و به مزارع ویلاسازی افزوده می شود.
بخشهای مختلف تالش، شهر سرسبز شمال که به قلعه عقابها مشهور است، حالا به سرزمینی طلایی برای دلالان زمین تبدیل گشته و قیمت برخی مناطق ارتفاعات آن تا متری ۵۰۰ تومان هم معامله می شود.
در مناطق محدوده شهر(بخش طولارود) زمین هایی با قطعه بندی ۲۰۰ متری و بیشتر، به قیمت ۵ الی ۷ میلیون تومان معامله می شود.
فروش این اراضی هرچند قانونی و طبق سند رسمی بفروش می رسد اما نگرانی برخی افراد بومی از گسترش ویلا سازی و بعضا تفاوت فرهنگی برخی مالکان غیر ساکن در فضاهای عمومی، است که بیم تغییر هویت فرهنگی و اخلاقی منطقه را در کنار کاهش مزارع و جنگلها را بیشتر می کند.
یکی از افراد محلی در ارتفاعات چوبر به خبرنگار چوبر نیوز می گوید: “سالها پیش افراد زیادی بعنوان گردشگر به اینجا می امدند و خود ما از آنها پذیرایی می کردیم، و چون قیمت زمین ارزان بود در همین جا زمینی با متراژ بالا خریداری کرده و بعد بصورت قطعه بندی به دیگران فروختند و حالا برخی گاها ساکن می شوند و یا به دوستان خود روزانه اجاره می دهند.”
محمد حسن، همسایه او در تایید حرفهای وی می گوید: “خرید و ساکن شدن افراد ذاتا بد نیست و برای ما هم مفید است، اما رواج فرهنگ وارداتی ممکن است بعدها گریبانگیر افراد محلی و بومی هم بشود که بنظرم خوب نیست.”
حیدری، ساکن ساحل دریا که خود در کار فروش ملک است می گوید:” استقبال سرمایه گذاران باعث رونق منطقه شده و همین امر سبب افزایش قیمت ملک در سواحل دریا و حتی مناطق کوهستانی شده که بنظرم برای مردم منطقه هم باید مناسب و مفید باشد”
تجربه ثابت کرده افزایش قیمت دلیلی بر توقف فروش واشباع مناطق ساحلی و کوهستانی و یا سبب رشد ویلا سازی در این مناطق نخواهد بود، چرا که افزایش قیمت نه تنها سبب جذب افراد بیشتر بلکه فعالیت دلالان و سوداگران زمین را هم بیشتر می کند.
بنابراین در کنار جدیت ارگانهای مسئول درحفظ منابع طبیعی و کشاورزی، آگاهی مردم محلی نیزدر حفظ طبیعت بکر و معروف منطقه تالش بی تاثیرنخواهد بود.