شهرستان تالش به طور میانگین با استحصال ۱۲۰ هزار تن کیوی در سال، رتبه نخست تولید این میوه را در استان گیلان دارد.
به گزارش چوبر نیوز، سطح باغ های کیوی تالش حدود سه هزار و ۹۹۵ هکتار است و کیوی از تولیدات غالب باغ های مثمره این شهرستان است و همه سال مقداری از این میوه به بازار و مقدار زیادی نیز توسط تجار و بازرگانان به خارج از کشور صادر می شود.
برداشت کیوی در استان از اول آبان آغاز و تا پایان آذرماه طول می کشد اما همین زمان برداشت هر ساله با اعتراض کیوی کاران همراه می شود. چرا که بدلیل محدودیت صادرات محصول، بسیاری از کیوی کاران معتقدند محصول آنان بعلت برداشت دیرهنگام فاسد یا خراب می شود و از ارزش صادرات می افتد.
صدای اعتراض کیوی کاران برای محدودیت صادرات، بارها واکنش وزارت جهاد کشاورزی و گمرکرا بهمراه داشته که در پاسخ به این اعتراضات گفته اند که ممنوعیت صادرات بخاطر بریکس میوه کیوی است. و تا زمانی که بریکس میوه به حد استاندارد نرسد اجازه صادرات نمی دهند.
مصرف کیوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی مفید است.