مرحوم عباد اسماعیلی و زرگام شریفی هرچند فرهنگی و یا کارمند نبودند اما خانواده ایی ریشه دار و اصیل و بسیار مرتب و شیک پوش بودند که در دنیای آرام خود ، زبانزد خاص و عام در دوران خود بودند. به طوری که خیلی ها آرزوی معاشرت و رفت وآمد با این خانواده را داشتند.
در آن زمان کمتر خانواده ایی پیدا می شد که کمتر از ۵ فرزند داشته باشند. ۴ فرزند پسر و ۴ فرزند دختر این خانواده نیز آرام آرام قد می کشیدند تا اینکه در یک روز گرم تابستان ۱۳۳۱ آخرین فرزند آنها نیز بدنیا آمد و نامش را حمید گذاشتند.
آنروزها در چوبر نه جاده ایی وجود داشت و نه امکانات بهداشتی و درمانی و یا حتی تحصیلی !! با این حال کلاسهای قرآن و معارف مرحومه زرگام ننه ، همیشه براه بود. حمید که در یک خانواده اصیل و ریشه دار پا گرفته بود، راه برادر بزرگتر را در پیش گرفت و بدنبال درس رفت.
دوران ابتدایی را در چوبر گذراند و برای ادامه تحصیل راهی آستارا شد و با شرایط سخت و کمبود امکانات به درس ادامه داد. کمبود امکانات به حدی بود که در روزهای سرد سال برای تامین گرمایش مدرسه هیزم مورد نیاز خود را بهمراه دفتر و کتاب مدرسه ، از چوبر به آستارا می برد.
به هر سختی که بود تحصیلات خود را در رشته علوم طبیعی به اتمام رساند و در سال ۱۳۵۸ بعنوان متصدی دفتری در آموزش و پرورش تالش استخدام شد که در ادامه به دبیرستان هشترودی حویق و سپس به دبیرستان صدیقه کبری چوبر منتقل شده و تا زمان بازنشستگی در این دبیرستان ماند.
“حمید اسماعیلی” در مدت ۳۰ سال فعالیت فرهنگی خود فرهیختگان و افتخار آفرینان زیادی را علاوه بر دو فرزند شایسته خود به جامعه تحویل داد که برای همگان مایه مباهات و افتخار است.
****************************************
۹ سال کار در یک دبیرستان برایتان یکنواخت و خسته کننده نبود ؟
حضور در دبیرستان صدیقه کبری چوبر از بهترین دوران خدمت من در آموزش و پرورش بوده و در این مدت ۹ سال که در این دبیرستان بوده ام، با ۹ مدیر و ۱۶ معاون مدرسه بطور مثبت همکار بوده و خاطرات شیرینی از همکاران گرامی خود دارم که جا دارد از تک تک آنان بخصوص ” خانم اکرم حیدرزاده ” که از سال ۷۰ تا ۸۷ یکی از مدیران پر تلاش دبیرستان محل خدمت من بوده و زحمت زیادی برای دانش آموزان و اولیای آنان کشیده، تشکر و قدردانی نمایم.
من شنیده ام شما آمار دقیقی از اقلام مصرفی در محل کارتان دارید، آیا واقعیت دارد؟
بله من در طول ۳۴۴ ماه خدمت فرهنگی خود تعداد ۱۰۳۲ عدد خودکار آبی ، تعداد ۶۸۸ عدد خودکار مشکی ، تعداد ۳۴۴ عدد خودکار قرمز ، تعداد ۱۱۴ عدد مداد ، تعداد ۱۱۴ عدد نوار چسب و تعداد ۵۶ عدد پاکن در محل خدمت خود با نهایت صرفه جویی مصرف نموده ام.
شما شهر چوبر را چگونه می بینید؟
شهر چوبر افراد بسیار برجسته ایی را به جامعه فرهنگی و علمی و سیاسی تحویل داده است. این شهر مردمانی بسیار خونگرم و مهمانواز دارد و از لحاظ جغرافیایی دارای طبیعت بسیار زیبا جذاب گردشگری دارد. کیوی و برنج از جمله محصولات مهم این شهر است که سالیانه مقدار قابل توجهی از کیوی چوبر به کشورهای مختلف دنیا صادر می شود.
چه پیشنهادی برای جذب بیشتر گردشگر به چوبر دارید؟
چوبر در مسیر گذر بسیاری از گردشگران است که بنطرم اگر جاهای توریستی و جاذبه های دیدنی آنرا تکمیل کرده و امکانات رفاهی آنرا مهیا کنند، تاثیر بسزایی در جذب گردشگر خواهد داشت. در ورودی شهر از شمال و جنوب باید تابلوهایی نصب شوند که گردشگران را به سمت مکانهای توریستی هدایت کند. مسئولین تلاش می کنند و بنطرم این تلاشها باید بیشتر شود چرا که چوبر ظرفیت ها و پتانسیل های زیادی در جهت جذب گردشگر دارد.
با توجه به رشد جامعه علمی چوبر ، بنظر شما نیاز هست که در چوبر دانشگاه ایجاد شود یا نه؟
شهرستان آستارا در ۲۵ کیلومتری چوبر واقع شده که هم دانشگاه آزاد ، هم علمی کاربردی و هم پیام نور دارد که با توجه به نزدیکی چوبر به آستارا و تالش فکر نمی کنم چندان ضروری باشد. اما اگر بجای آن یک بیمارستان و یا درمانگاه بسازند بسیار مناسب است.
اگر بخواهی از چند نفر در چوبر تشکر کنید ، چه کسانی را ترجیح می دهید؟
از لحاظ علمی و فرهنگی افراد زیادی در چوبر شایسته تقدیر و تشکر هستند از جمله آقایان دکتر مقصود فقیرپور، دکتر رزاق منش ، دکتر قلمی ، دکتر حیدرنیا ، دکتر هنری ، دکتر میر اسلام بنیاد ، دکتر عزیزی و همچنین آقایان علی و زاهد خندستانی ، میر رحیم و ابراهیم دانشور ، رحیم افتخاری ، آقای کریم زاده و سایر عزیزانی که در پست های مختلف کشوری و لشگری مشغول به خدمت بوده و افتخار بزرگی برای شهر چوبر می باشند.
جا دارد از برادران حسن پور هم بخاطر راه اندازی سردخانه مواد غذایی که زمینه اشتغالزایی تعداد زیادی از همشهریان چوبر و حومه را فراهم نموده اند تشکر نمایم.
با سایت شهر ساحلی چوبر (www.chobar.ir) چقدر اشنایی دارید؟ و فکر می کنید این سایت چقدر می تواند در انعکاس نظرات و پیشنهادات مخاطبان موثر باشد؟
آشنایی بنده با این سایت بوسیله پسرم ( نوید اسماعیلی ) بوده و اخبار سایت از همان طریق به بنده انتقال می یابد. به نظر من سایت بسیار جامع و مفیدی است نه تنها برای من بلکه برای تمامی مردم شریف چوبر و کسانیکه قصد سفر به این شهر را دارند.
جا دارد هم از طرف خودم و هم از طرف مردم شریف چوبر از زحمت کشان این سایت تقدیر و تشکر نمایم.
سایت شهر ساحلی چوبر نیز از شما بخاطر وقتی که برای این مصاحبه گذاشتید ممنون و سپاسگزار است.
سلام همسایه.
گفتگوی خوبی کردی
بهت نمی خوره اینقدر سختی کشیده باشی. دمت گرم همسایه