مدیر بانک اطلاعات سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: مردم نگران این مسئله نباشند که حسابهای بانکی آنها در این راستی آزمایی مورد بررسی قرار میگیرد.
نرگس نجفی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه ثبت نام مرحله دوم قانون هدفمند کردن یارانهها از روز ۲۰ فروردین سال جاری آغاز میشود اظهار داشت: این مرحله از ثبت نام ۱۰ روز به طول میانجامد.
وی اضافه کرد: سازمان هدفمندسازی یارانهها برای ثبت نام سرپرستان خانوار بر اساس کدملی آنها را گروه بندی کرده است.
نجفی افزود: بدین ترتیب که آن دسته از سرپرستان خانوار که رقم آخر کدملی آنها صفر است فقط روز بیستم فروردین مهلت دارند که با مراجعه به سامانه refahi.ir نسبت به ثبت نام برای دریافت یارانه نقدی اقدام کنند.
وی ادامه داد: به همین ترتیب کسانی که رقم آخر کدملی آنها یک است روز بیست و یکم ،ارقام ۲ روز بیست و دوم و نهایتاً کسانی که کدملی آنها ۹ است روز بیست و نهم فروردین مراجعه به سامانه مذکور مراجعه کنند.
نجفی تأکید کرد: روزهای ۳۰ و ۳۱ فروردین برای کسانی در نظر گرفته شده که ممکن است به هر دلیلی در تاریخ مقرر موفق به ثبت نام نشده باشند.
وی با بیان اینکه خواسته دولت از مردم این است که افرادی که احساس میکنند دریافت یارانه تأثیر چندانی در تأمین معیشت زندگیشان ندارد به سامانه مزبور مراجعه نکنند افزود: این افراد با عدم ثبت نام انصراف خود را از دریافت یارانه نقدی اعلام میکنند.
نجفی با اشاره به اینکه هر چه تعداد انصراف دهندگان از یارانه نقدی بیشتر باشد منابع بیشتری در اختیار دولت قرار میگیرد اضافه کرد: دولت با استفاده از این منابع میتواند سایر حوزههایی را که در قانون هدفمندسازی یارانهها به عنوان تکالیف برای دولت در نظر گرفته شده حمایت کند.
وی ادامه داد: بر اساس ماده ۸ قانون هدفمندی یارانهها مقرر شده دولت ۳۰ درصد از منابع را صرف حمایتهای لازم از بخشهای مختلف تولیدی کند.
نجفی اضافه کرد: همچنین یکی دیگر از بخشهایی که منابع حاصل از انصراف و یا به طور کلی منابع حاصل از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها قرار است در آنجا هزینه شود کمک به بخش سلامت و درمان کشور است.
وی با بیان اینکه مردم با مراجعه به سامانه refahi.ir ابتدا یک سری اطلاعات کلی را مشاهده میکنند افزود: ثبت نام کنندگان با آگاهی از این اطلاعات میتوانند به صفحات بعدی سامانه وارد شده و نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند.
نجفی ادامه داد: نکتهای که در صفحه نخست سامانه به آن اشاره شده این است که صرفاً افرادی برای دریافت یارانه که احساس نیاز میکنند نسبت به مراجعه اقدام نمایند.
وی افزود: سرپرست خانواری که وارد سامانه شده باید اسامی و اطلاعات هویتی کلیه افرادی که تحت تکفل وی هستند را وارد سامانه مزبور نماید.
نجفی با بیان اینکه موضوع دیگری که در سامانه از سرپرستان سوال میشود مسئله مجموع درآمد ماهیانه اعضای خانوار است اضافه کرد: منظور از مجموع درآمد صرفاً درآمد سرپرست خانوار نیست و چندین نکته در این سوال وجود دارد: – در صورتی که در خانوادهای دو یا سه نفر شاغل هستند باید مجموع درآمد آنها ذکر شود. – اگر فردی شغل دوم دارد باید مجموع درآمد شغل خود را وارد سامانه نماید. – اگر فرد درآمدهایی از سایر منابع مانند سپردهگذاری در بانک یا غیره دارد باید درآمد حاصل از سود سپرده گذاری، سود سهام و … را با درآمد ماهیانه خود جمع و در سامانه وارد کند.
نجفی تصریح کرد: مجموع درآمدهای ذکر شده باید به عنوان درآمد خالص در گروهبندیهای مشخصی که در سامانه قرار داده شده علامت زده شود.
وی با بیان اینکه در سامانه refahi.ir پنج طبقه درآمدی تعریف شده است گفت: این درآمدها در پنج طبقه، کمتر از ۶۰۰ هزار تومان، بین ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان و نهایتاً بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعریف شده است.
نجفی اظهار داشت: از دیگر سوالات مطرح شده در سامانه مزبور این است که اعضای تحت تکفل فرد سرپرست صاحب ملک مسکونی هستند یا خیر؟
وی با بیان اینکه در برابر این پرسش گزینههای بله یا خیر وجود دارد اضافه کرد: این گزینه برای هر کدام از اعضا باید مشخص شود.
نجفی افزود: سایر اطلاعات مربوط به نشانی، کد پستی، شماره تلفن ثابت و تلفن همراه است که از ثبت نام کنندگان تقاضا میشود شماره تلفن همراه ثبت شده حتماً در دسترس باشد.
وی ادامه داد: چرا که بلافاصله پس از تکمیل مراحل ثبت نام و تأیید نهایی توسط ثبت نام شونده یک کد شناسایی برای آن فرد و به شماره تلفن همراه ثبت شده توسط پیامک ارسال میشود.
نجفی تصریح کرد: بنابراین پس از ثبت نام تنها راه ارتباطی سازمان هدفمندی یارانهها با سرپرستان خانوار شماره تلفن همراه وارد شده و کدشناسایی ارسال شده برای اطلاع از موقعیت ثبت نام آنها در سامانه است.
وی اظهار داشت: براساس تصمیمات اخذ شده در ستاد هدفمندی یارانهها قرار بر این است در صورتی که نفراتی به عنوان مجموعه افراد تحت تکفل یک سرپرست خانوار ثبت نام میکنند به عنوان اعضای این خانوار تلقی میشوند و درآمد آنها با درآمد سرپرست مجموع میشود.
نجفی افزود: این موضوع در ستاد هدفمندی تصویب شده و دخل و تصرف در آن امکانپذیر نیست.
وی تأکید کرد: افرادی که برای ثبت نام به سامانه مذکور مراجعه میکنند حتیالمقدور اطلاعات لازم را در اختیار داشته باشند که بازده زمانی حضور آنان در سامانه کوتاهتر باشد و سایر متقاضیان نیز برای ثبت نام فرصت داشته باشند.
نجفی با بیان اینکه متقاضیان باید در وارد کردن اطلاعات خود دقت کافی داشته باشند ادامه داد: طی سالیان اخیر تعدادی پایگاه اطلاع رسانی در سازمان هدفمندسازی یارانهها تجمیع شده که سازمان با استفاده از این کارگاهها میتواند موارد ثبت نام شده توسط مردم را مورد راست آزمایی قرار دهد.
وی تصریح کرد: بر اساس بند و تبصره ۲۱ قانون بودجه ۹۳ به دولت اجازه داده شده در صورتی که مشخص شود فردی اقدام به درج اطلاعات نادرست در سامانه نموده علاوه بر قطع یارانه نقدی ۳ برابر یارانه دریافتی نیز جریمه شود.
نجفی با بیان اینکه ۲۴ بانک اطلاعاتی در اختیار سازمان هدفمندسازی یارانهها قرار دارد گفت: این بانکها متنوع هستند و اطلاعات مربوط به مسکن، خودرو و موارد مختلف را در اختیار دارند.
وی در رابطه با این موضوع که برخی نگران مورد بررسی قرار گرفتن حسابهای بانکی خود توسط سازمان هدفمندی یارانهها هستند تأکید کرد: مردم نباید نگران این مسئله باشند که حسابهای بانکی آنها در این راستی آزمایی مورد بررسی قرار میگیرد.