چوبر چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر

شورای مشورتی اصلاح طلبان آستارا و انسجام برای ورود به انتخابات مجلس
گرفتن پرینت
کد خبر: 4927  |   تاریخ انتشار:01 جولای 2015   |   نویسنده: آرتمیسا جهانی

810617079_60312

چوبرنیوز، کاظم احمدیان – وضعیت فعالیت احزاب درایران طی سال های گذشته دچار فرازونشیب های فراوانی شده است. پس از پایان مدت فعالیت دولت اصلاحات که شاید بتوان آن را بهترین زمان تحزب درسال های اخیر دانست، باروی کارآمدن دولت اصول گرای محمود احمدی نژاد، با محدویت هایی روبرو گردید. بعدازدوران چهارساله بین ۸۸ تا۹۲ که شرایطی برای اصلاح طلبان ایجاد شد،آنها درنهایت با تشکیل شورای مشورتی از بین محمدرضا عارف و حسن روحانی به اجماع رسیدند و ضمن حمایت از شیخ دیپلمات از بدنه اجتماعی خود خواستند که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ حضور پیدا کرده و به حسن روحانی، راست اعتدال گرا رای دهند. شورای مشورتی اصلاح طلبان درانتخابات گذشته، محور پیروزی بود و با شکل دادن به ائتلافی که شاید برای بسیاری قابل دستیابی به نظر نمی آمد نتیجه انتخابات را رقم زد. به اعتقاد آگاهان مسایل سیاسی نقش شخص رییس دولت اصلاحات هم در کنار شورای مشورتی بسیار حائز اهمیت است چرا که محمدرضا عارف کناره گیری خود را منوط به تصمیم شورای مشورتی و شخص رییس دولت اصلاحات کرده بود. حالا با توجه به نتایج حاصله ازانتخابات سال ۹۲ ریاست جمهوری، جریانات سیاسی و شخصیت های جریان اصلاحات وحتی شورای هماهنگی گروه های جبهه اصلاحات محوریت شورای مشورتی را پذیرفته اند و به نظر می رسد اصلاح طلبان می خواهند در انتخابات پیش رو مجلس دهم با اتکا به این شورا و استفاده از تجربیات تلخ و شیرین گذشته، منسجم تر از پیش ، به سوی پیروزی طی طریق کنند. دراین باره و درخصوص مسایل دیگر با – محمد صادق برنجچی – رییس شورای مشورتی اصلاح طلبان شهرستان آستارا که از چهره های فرهنگی و کهنه کار سیاسی جریان اصلاحات استان گیلان بشمار می رود و همچنین روزنامه نگار و صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریه طریقت نو می باشد، در گفتگویی صمیمانه با سایت چوبر نیوز اینگونه به سوالات پاسخ گفته اند :

*  آقای برنجچی، اخیراًشورای مشورتی اصلاح طلبان شهرستان آستارا شکل گرفته و شما به عنوان رئیس این جریان سیاسی انتخاب شدید ، علل تشکیل این شورا چه بود ؟

بسم الله الرحمن الرحیم وعرض تبریک ماه مبارک رمضان، ماه مهمانی خدا.تشکیل شوراهای مشورتی اصلاح طلبان در سراسر کشور ، یک راهکار جدید سیاسی از سوی احزاب اصلاح طلب کشور به منظور ورود منسجم و تشکیلاتی به انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دهم بوده و  از مهم ترین  علل تشیکل شورای های مشورتی اصلاح طلبان در شهرستان ها و مراکز استان ها ، ایجاد انسجام تشکیلاتی در بین نیروهای اصلاح طلب در گستره کشور می باشد . در  این برهه زمانی شورا های مشورتی اصلاح طلبان منتخبین فعالین اصلاح طلب شهرستان ها به نمایندگی از سوی احزاب اصلاح طلب کشور وظیفه بسیار مهمی از جمله  تعیین و معرفی کاندیدای اصلاح طلب در حوزه های انتخابیه شهرستان را  بر دوش دارند .  لازم به ذکر است با آنکه بنده یکی از داوطلبین نمایندگی مجلس شورای اسلامی  در شهرستان آستارا می باشم و از مدت ها پیش تمایل خود را برای ورود به این عرصه اعلام کرده ام . اما هموراه در جمع اعضای منتخب شورای مشورتی شهرستان آستارا اعلام کرده ام این شورا در انتخاب و معرفی کاندیدای اصلاح طلب شهرستان آزاد بوده و اگر بخواهد بر روی هر فرد دیگری البته معیارهای این جریان سیاسی  به اجماع برسد بنده نیز به عنوان رئیس این شورا از آن تبعیت خواهم کرد.

* مهم ترین هدف یااهداف این شورای مشورتی چه می باشد ؟

فعالیت این شورا در شرایط فعلی کشور که برگزاری انتخابات مهم ترین نهاد مدنی یعنی نهاد قانونگذار مجلس با کمترین دخالت نهادهای مدنی و  بیشتر با استفاده از روش های پوپولیستی از جمله با تحریک و تهیج تعصبات قومی و قبیله  حتی  بدتر از آن تزریق پول سیاه و کثیف  از سوی افراد رانت خوار به منظور استفاده بیشتر از رانت های افرادی قانون شکن انجام می گیرد  بسیار ارزشمند خواهد بود. با این وصف مهم ترین هدف از تشکیل  این شوراها، تلاش برای نهادینه کردن فعالیتهای انتخاباتی در شهرستان حول محور گفتمان های سیاسی پذیرفته شده در جامعه اعم از اصلاح طلبی و اصولگرایی می باشد . به نظر می رسد شوراهای مشورتی اصلاح طلبان  در این دوره انتخابات مجلس می توانند  از مهم ترین عوامل تأثیر گذار در روند انتخابات و تعیین سرنوشت آن باشند و حتی این نوع تلاش ها ، به فراهم شدن  بستر علاقمندی بسیاری از فعالین سیاسی برای همکاری با احزاب در قالب گفتمان های رایج کمک خواهد کرد.

* آیا از میان اعضای این شوراغیرازشما فردی یا افرادی برای رقابت های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی دوره دهم نامزد خواهد شد؟

اگر چه بنده به عنوان عضو و رئیس این شورا از مدت ها پیش کاندیداتوری خود را برای ورود به انتخابات مجلس دوره دهم اعلام کرده ام اما تمام اعضای  این شورا از جمله بنده  موظف به تمکین از نظر اجماعی اعضای شورا هستیم و در حال حاضر در راستای این وظیفه مشغول همفکری برای رسیدن به اجماع هستیم و حتی قدم های اولیه را برداشته ایم از جمله می توان به تعیین معیارهای انتخاب و… اشاره کرد.

* فضای سیاسی-انتخاباتی مجلس دوره پیش رو را چگونه ارزیابی می کنید؟

جریانات سیاسی کشور از مدت ها پیش برای کسب کرسی های مجلس برنامه ریزی کرده اند. به نظر می رسد در این دوره از انتخابات تندروهای هر دو جناح اعم از دلواپسان جناح اصولگراو… به حاشیه رانده خواهند شد. زیرا در این برهه تاریخی که تا حدودی عقلانیت در جامعه سیاسی کشور حاکم شده طرح شعارهای تند و افراطی و حتی روش های عوام فریبانه،پوپولیسی و… جایگاهی در بین مردم ندارد. اگر چه برخی هنوز از تندروی های افراطی دست بر نداشته اند هر از گاهی تحت عناوین مختلف به حاشیه سازی می پردازند،اما با همه این اوصاف حمایت مدبرانه مقام معظم رهبری از فعالیت دولت تدبیر امید دکتر حسن روحانی نوید بخش فراهم شدن بستر رقابت انتخاباتی قانونمند در بین  نیروهای وفادار به نظام یعنی دو جناح سیاسی کشور است.

* به نظر می رسد ائتلاف انتخاباتی میان اصلاح طلبان و اعتدالگرایان حامی دولت در حال شکل گیری است دراین خصوص نقطه نظرات خود را بگویید؟

سابقه این ائتلاف به دوره انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برمی گردد در این دوره اصلاح طلبان با حمایت از کاندیداتوری  دکتر حسن روحانی به نوعی به  مشی سیاسی جدید  یعنی  اعتدالگرایی رسیدند، به نظر می رسد  اعتدالگرایی از اصلاح طلبی قابل تفکیک نیست.زیرا اعتدالگرایی فقط یک نوع روش و مشی سیاسی بوده که  اصلاح طلبان  در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آن را به کار گرفتند وهنوز این حمایت ادامه دارد به عهد و پیمان خود پایبند می باشند.

* موقعیت داخلی و بین المللی دولت تدبیر امید آقای روحانی را چگونه ارزیابی می کنید؟

اگر چه برخی انتقادات به مدیریت داخلی  دولت دکتر روحانی اعم از مدیریت سیاسی و اقتصادی وارد است و می توانست بهتر از این عمل کند اما در طول این مدت تلاش های خوبی با توجه به ظرفیت هابکار گرفته شده است خصوصا در بعد روابط بین الملل با انتخاب برجسته ترین دیپلمات های کشور  تاکنون به بهترین وجه از عهده مسئولیت مذاکره با قدرت های جهانی بر آمده است. به نظر می رسد مهم ترین دغدغه دولت روحانی ، حفظ منافع ملی و پیشرفت و توسعه بوده و باید از برنامه های این دولت در راستای پیشرفت و ترقی کشور حمایت کردالبته نقد منصفانه نیز نباید فراموش گردد.    

رفتار دولت نسبت به اصلاح طلبان چگونه بوده آیا این  دولت توانسته در شهرستان آستارا انتظارات اصلاح طلبان را برآورده سازد ؟

اصلاح طلبان یاد گرفته اند نباید بیش از ظرفیت های قانونی و پتاسیل های کشور از دولت انتظار معجزه داشت ! اگر چه تغییر و تحول مدیریتی شهرستان در حد انتظار از دولت برآورده نشده است و به جرأت  می توان گفت شانس ما آستارایی ها تنها در سپردن مسئولیت فرمانداری این شهرستان به مهندس سیروس شفقی بوده است و در طول این مدت بار مسئولیت عمران و توسعه شهرستان را به تنهایی بر دوش کشیده و اعتبارات خوبی نیز برای آبادانی آستارا اعم از توسعه فعالیت بندر  ، عمران دهیاری های و حتی برای  ادارات شهرستان مانند اعتبار میلیاردی برای تکمیل سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی  و تکمیل ساختمان بیمارستان جدید و تجهیز آن و… جذب کرده اند. به باور بنده اگر مدیریت فرمانداری شهرستان دچار تغییر نمی شد شهرستان آستارا امروز در بدترین وضعیت قرار داشت.این حرف ها از منظر تملق بیان نمی شود بلکه بخشی واقعیت ها شهرستان می باشد. مردم آستارا فراموش نکرده اند وقتی یک مسئول منصوب دولت احمدی نژاد خانه سازمانی را تخلیه می کرد حتی به موکت های !آن هم رحم نکرد.

.


برچسب‌ها:

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)




© تمامی حقوق متعلق به چوبرنیوز می باشد. طراحی شده توسط: علیرضا دبیری و ماهر طهماسبی گروه توسعه نرم افزاری آیاز

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/chobarir/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2876