چوبر چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر

سفری کوتاه به زیباترین ییلاق چوبر تالش
گرفتن پرینت
کد خبر: 4873  |   تاریخ انتشار:18 ژوئن 2015   |   نویسنده: آرتمیسا جهانی

 

 چوبر نیوز – علیرضا شوکتی ، چه سخت است مرور خاطراتی که روزگار شیرین کودکی را فارغ از دغدغه فردا گذراندیم. روزگاری که شیطنت بود و بی خیالی ، گاهی هم خندهای مستانه در باغ بی ریایی. روزگاری که باورمان نمی شد به این زودی طی شود و همه اونایی که برایمان سایه و سایبان بودند، رخت بر بسته و روزگار شیرین گذشته را هم با خود ببرند….

نوستالوژی گذشته همیشه همراه ما انسانها بوده و هست، بخصوص اگر با سفر همراه باشد. سفر به گذشته ایی نچندان دور که بخشی از آرامش امروزمان هم از همان روزها به عاریت گرفته شده است .

بطوریکه کمتر کسی را می شود پیدا کرد که با نگاه کردن به طبیعت، مراتع، جنگلها و یا زندگی ساده و بی آلایش یک کودک روستایی ، دمی نیاساید و آرامش نگیرد.

×××××××××××××××××

 

1 (43)

چوبر تالش – ییلاق سوتاژی .

پوری، سیاه چادر یا گر، اقامتگاه موقتی است که در ییلاق تالش به خصوص مراتع، وفور به چشم می خورد.

ساکنان این مناطق اکثرا سه ماه تابستان را در این اقامتگاهها سپری می کنند، جنس آن از شاخه های باریک چوب بوده و با استفاده از پلاستیک ، تخته و علف سقف و اطراف آنرا می پوشانند تا از گزند باد و باران خود را محافظت کنند.

در برخی مناطق  پایین تر خانه های چوبی که گاها از چوب و تخته و کاه گل ساخته می شود نیز به چشم می خورد.

1 (39)

چوبر تالش – یوخاری قارا قوزی

قارا در اصطلاح ترکی به سیاه می گویند. و وجه تسمیه این نام برای این ناحیه به این دلیل است که موقعیت تپه به گونه ایی است که در زمان تابش خورشید وقتی یک طرف آن آفتاب است، قسمت دیگر کاملا در سایه است و سیاه و تاریک بنظر می رسد. پدیده ایی که کمتر در منابع جغرافیایی به آن اشاره شده است. به قسمت بالایی اصطلاحا «یوخاری قارا قوزی» و به قسمت پایینی تپه، «آشاقی قارا قوزی» می گفتند.

1 (11)

چوبر تالش – گندو چایی (رودخانه گندو)

گندو، ییلاقی اشرافی و بسیار با صفا در ارتفاعات تالش است که بلحاظ موقعیت مکانی و جغرافیایی، و زیبایی مراتع سرسبز از قدیم محل اتراق خوانین و کدخدایان ایل بوده است.

همچنین رودخانه ایی که در پای این مرتع وسیع و سرسبز جاری است همیشه گندو را از سایر قسمت ها منحصر بفر کرده بود.

می گویند در قدیم افراد بزرگ نامی در این منطقه اسکان داشتند که برای خود برو بیایی داشتند … که اکنون دیگر اثری از آنها نیست…

1 (30)

چوبر تالش – ییلاق سوتاژی

این همان خانه کاه گلی هست که در ییلاقات چوبر تالش ساخته شده است. در تصویر یکی از ساکنان فصلی ییلاق و همراه و راهنمای عکاس یعنی «حیدر شیرپور» دیده می شود.

1 (31)

چوبر تالش – ییلاق سوتاژی

و این هم داخل یک خانه ییلاقی است. اینجا بر خلاف مجتمع های ۳۰۴ ولنجک یا تجریش و … خبری از امکانات و تکنولوژی روز نیست. هرچه هست آرامش و آسایشی وصف نشدنی بدور از هرگونه قیل و قال شهریست.

کوزه بزرگ گلی، «نهره» نام دارد که زنان ساکن ییلاق، برای تولید کره و دوغ از آن استفاده می کنند. اینجا دیگر خبری از مبل و کاناپه ایتالیایی رویه چرمی لمسه دوزی نیست. روفرشی ساده ایی با تکه جاجیم و پلازهای رنگارنگی که با تمام سادگی خود یک دنیا آرامش و صفا و صمیمیت را به مهمان هدیه می کند.

1 (34)

چوبر تالش – ییلاق سوتاژی

وقتی یک شب مهمان صفا و صمیمیت ییلاق نشینان شوی تازه لذت چای قند پهلویی که با کتری سیاه سوخته روی آتش هیزمی دم گرفته، می فهمی …

و نوری که با گردسوزی خاطره انگیز، نگاه مهمان و میزبان را در هم صحبتی از جنس ایمان و اخلاص بهم می دوزد و خاطره ایی می شود ماندگار از سفر به ییلاقات چوبر و اقامتی فراموش نشدنی در میان ساکنان بی ریای آن !!

1 (36)

چوبر تالش – ارتفاعات چوبر تالش

ییلاقات تالش و بخصوص چوبر چنان جذاب است که زیبایی مراتع، کوهها و دره های آن آدم را محو خود می کند.

در این عکس نمایی دور از ییلاق «بوسکم پوری» ، «هاچاقیه» و دیگر کوههای مرتفع چوبر توسط عکاس، با هنرمندی تمام به تصویر کشیده شده است.

1 (38)

چوبر تالش – یک غروب آرام و بی دغدغه و عاری از وایبر و تلگرامو فیسبوک !!!

1 (7)

چوبر تالش – یوخاری قاراقوزی

بدون شرح

1 (6)

چوبر تالش – آشاقی قاراقوزی

بدون شرح

×××××××××××××××××××××××××××

تصاویر از : حاج یحیی یادگار

تنظیم مطالب : علیرضا شوکتی


برچسب‌ها:

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)




© تمامی حقوق متعلق به چوبرنیوز می باشد. طراحی شده توسط: علیرضا دبیری و ماهر طهماسبی گروه توسعه نرم افزاری آیاز

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/chobarir/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2876