چوبر چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر
چوبر

جای خالی آموزش شهروندی برای حفظ محیط زیست استانهای شمالی
گرفتن پرینت
کد خبر: 4832  |   تاریخ انتشار:12 ژوئن 2015   |   نویسنده: علیرضا شوکتی

 

۳۴  چوبر نیوز، عظیم دایمی چوبر  – از جمله چالش های مهم امروز جامعه بشری یکی در بحث الودگی محیط زیست است و دیگری ازدیاد جمعیت،دو مقوله ای که امروزه بعنوان یک تهدید و هم چالش اساسی، اندیشمندان در عرصه زیست محیطی را به فکر چاره و پیدا کردن راهکاری مناسب برای کنترل و جلوگیری از فاجعه بیش از این وضعیتی که هست وادار کرده است.

چالش های پیش روی منابع طبیعی و زیست محیطی در کشور ما به نوعی نشانگر مدیریت ضعیف و ناصحیح دستگاههای متولی این بخش در طی دهه های گدشته است.

در این مقال کوتاه قصد و نیت بر کار کارشناسی و بررسی عوامل بروز الودگی زیست محیطی نیست که این مهم کاری و کاوشی سخت تخصصی است و باید کار را به کاردان سپرد.
نگاه بنده در این گذر چالش بر انگیز زیست محیطی نگاه منطقه ای و بومی به الودگی های ناشی از پسماندهای مصرفی و خانگی است که در استان های شمالی علاوه بر الودگی های صنعتی به یک چالش اساسی تبدیل شده است.

محیط زیست اصطلاحا به همه محیط هایی اطلاق می شود که در انها زندگی به نوعی جریان دارد.همانند یک شهر و روستا، اقیانوس و دریا و یا کویر و جنگل.

بر همین اساس، استان های شمالی کشور اعم از گیلان و مازندران و گلستان بلحاظ طبیعت خاص خود و وجود جنگل ها و مناطق زیبای طبیعی و گردشگری سالیانه پذیرای گردشگران زیادی از مناطق و شهر های مختلف کشور است.
حال اگر به پدیده پسماندهای ناشی از وسایل و ملزومات مصرفی و خانگی، پسماندهای حاصل از توریسم و طبیعت گردی را هم اضافه کنیم معضل زیست محیطی منطقه دو چندان نمایان می شود.

810620769_9324      811711560_95676

مشکل اساسی اینجاست که مناطق زیبای شمال و وجود جنگل و انواع پوشش گیاهی موجود در جنگل ها و سواحل و اطراف محله ها و شهرها عاملی بر اختفای پسماندهای ناشی از گردشگران و مسافرانی است که فاجعه زیست محیطی را چندان جدی نمی گیرند.
در این راستا انچه مهم به نظر می رسد توجه اساسی به الودگی محیط زیست و چالش های پیش روی از طرف متولیان مربوطه است. واضح است که این امر محقق نمی شود مگر با همکاری و همیاری دستگاههای مربوطه و مسئولین منطقه ای و شهری.

و البته در این میان نباید از تاثیر و کارکردهای سازمان های مردم نهاد غافل شد. چرا که نقش آنها در فرهنگ سازی و صد البته آموزش مطالبه گری به وارثان آینده این مرز و بوم امری بدیهی و روشن است.

بنابراین ضروریست که رسانه های ملی و محلی اعم از تصویری و گفتاری، باید اقدامات و تبلیغات جدی در خصوص فرهنگ سازی  و آموزش جامعه برای  حفظ محیط زیست و جلوگیری از این امر مهم را جزئی از برنامه های خود قرار دهند.

انتظار می رود مسئولین محلی اعم از شهرداری ها و دهیاری ها که مستقیما با پسماندها و زباله های خانگی و همچنین گردشگران و مسافران دست و پنجه نرم می کنند در خصوص اقدامات جدی برای آموزش شهروندی از طریق کانالهای ارتباطی و اعلامیه ها و بنر ها، برنامه ایی جامع و مدون تدوین و اجرا نمایند.

امید به روزی که محیطی سالم و عاری از هرگونه معضل و چالش زیست محیطی را در جهان خود شاهد باشیم.


  1. شهرام محمدی گفت:

    دمتون گرم خیلی موضوع مهمی رو اشاره کردید.
    باید تشکر کرد از مردم شریف و فرهنگ دوستی که دغدغه زیست محیطی دارند.
    دایمی بزرگوار ممنون که خوب به مسله مهم پاکیزگی محیط زیست و آموزش شهروندی اشاره کردید.
    بنظرم اگر خود مردم منطقه رعایت کنند گردشگر و مسافر توان اینگونه تخریب را نخواهد داشت.
    باز هم باید شهرداری و دیگر کسانی که برای مردم کار می کنند یک اقدام جدی بعمل آورند.
    و این انتظار من بعنوان یک گردشگری که هر سه ماه تقریبا به آستارا و تالش سر می زنم هست.

  2. ناشناس گفت:

    درود جناب محمدی و سپاس از حسن توجه تان
    قطعا محیط زیست و الودگی پسماندها ناشی از مصارف خانگی سهم عمده ای در الودگی محیط اطراف ما دارد.نیازمند آموزش و فرهنگ سازی هستیم.
    امیدوارم توجه ویژ ه ای از طرف مسئولین محلی هم صورت گیرد.

  3. شهروند گفت:

    با سلام و تشکر از سایت خوبتان و کارشناس محترم که خوب مسایل را حلاجی کرده اند.
    اما چند نکته را لازم دونستم توضیح بدهم:
    اینکه تمام کارهای کرده و نکرده مردم را به حساب شهرداری بزاریم کمی بی انصافی است خاصه اگر در محیطی مثل شمال که مملو از فضای سبز و پارک جنگلی و مسیرها و حوزه هایی است که از دسترس شهرداری ها خارج است.
    شهرداری مسئول رسیدگی به امور شهردندان است نه انجام تکالیف برادران سازمان محیط زیست و …
    آیا شما در همان شهری که در مقاله اشاره می فرمایید خدمات و کارهای عمرانی و صد البته زیباسازی معابر و خیابانها را هم دیده اید؟

  4. شهروند گفت:

    زبان شکوه و گلایه همیشه درازتر از زبان تقدیر بوده و هست و این رسمی است دیرینه که امیرکبیران و مصدقها و کرباسچی ها هم از گزند آن در امان نبوده اند.
    باشد، شما همه کاستیها و کمبودها و مشکلات را از چشم شهرداری ببینید. شاید کسی بیاید که دو روزه و با دست غیب آن مدینه فاضله را که مد نظر شماست، برایتان بسازد.
    شهرداری مکرر در سواحل و سطح شهر حتی با حضور کارمندان و دوستان به جمع آوری زباله اقدام کرده و آن حرکت را به سبک سمبلیک به دیگران یاد داده که ریختن آشغال چه هزینه ایی را به کل شهر وارد می کند. آیا این حرکت شهرداری نوعی آموزش به مردم عامه نیست.
    آنهم مردمی که هنوز با فرهنگ شهر نشینی قرن ها فاصله دارند.

    برای همه چشم بینا و با بصیرتی آرزومندم.

  5. عادل بقائي گفت:

    باسلام .
    قابل توجه شهروند محترم!
    به این جمله از مقاله بالا توجه کنید!(در این مقاله کوتاه قصد و نیت بر کار کارشناسی و بررسی عوامل بروز الودگی زیست محیطی نیست.)
    خوب شهروند عزیز ! چرا باید در مقابل ارائه ی نقطه نظر، بی جهت جبهه گیری کنیم؟، بجای اینکه دست بدست هم داده از تمام توان علمی و تجربی برای برون رفت از معظلات استفاده کنیم،!اینگونه برای حفظ جانب، فرافکنی کنیم که درنهایت بیشتر زمان ما برای حل سوء تفاهمات از بین برود!
    یعنی موضوعی که عنوان می شود (عیناً مثل همین مسئله بالا)بحث به حاشیه کشیده شده و صورت مسئله از بین می رود!
    بیایید برای هم ارزش قائل شویم.
    و ندانسته ها را از هم دیگر یاد بگیریم ، چه اشکالی دارد حریم حرمت را حفظ کنیم .
    وآنگونه تصور نکنیم مردم ما قرنها با فرهنگ شهر نشینی فاصله دارد!!!
    مردم ما همه چیز را می دانند!
    ولی ملاحظات و حفظ احترام در فرهنگ ما در الویت است.
    صبوری میکنند تا خود فرد خطاکار متوجه اشتباه خود شود…..!

  6. چوباری گفت:

    فکرنکنم کسی مشکلو گردن شهرداری انداخته یاحداقل ما توی متن ندیدیم ولی جناب طرفدارشهرداری محترم ،بهتره یه سر به همسایه ما حویق بزنی تا کارکرد شهردار و شوراهای عزیز ترازجان ما را بهتردرک کنید.

  7. bahr گفت:

    سلام
    حیف این سایت قبلا از چوبر زیاد مطالب و عکس منتشرمیکرد ولی متاسفانه نزدیک ۴ ماهه ازسیاست و انتخابات و شهرهای دبگه مطالب مینویسه ماخودمان از دور و اطراف و سیاست چیزی حالیمون میشه دیگه قرار نیست که شما از آقایان سیاستمدار مطلبی بنویسید گزارش دهید قرار بود از چوبر فقط چوبر مطلب بنویسید.
    آقای شوکتی به اطلاع شما میرسونم خیلی از خوانندگان سایت چوبر و از دست دادین با این کارا تون.

  8. امیر گفت:

    سلام اونجور که من از گوشه کنار شنیدم مث اینکه اون گزارشگر هایی که قبلا فعالیت داشتند دیگه تو سایت فعالیت نمیکنن بخاطر همینه که گزارشها از چوبر کم شده. و اما درمورد اینکه سایت اختصاص بدهند به چوبر به نظر من درست نیست فقط از چوبر نوشته بشه بهتره که فعالیتهاشونو گسترده کنن ولی اینم خوب نیس که از چوبر کم خبر میگذارند. آقای دبیری شما چرا گزارش نمیگذارید؟ و یه توصیه برای آقای شوکتی برای این سایت چاره ای بیاندیشید.

  9. بهرام گفت:

    سلام به دوستان و همشهریان گرامی
    مطالبتان بهتر شده و حداقل من که چوبر نیستم هم می توانم از سایتتون استفاده کنم.
    قبلا زیاد تو سایت چوبر میومدم که چرندیات یکی از مخاطبان بنام مهناز باعث شد کمی از سایت دور بمانم.
    اما ضمن تشکر از جناب دایمی که مقاله و موضوع مهم مناطق شمالی را مطرح کرده اند به اطلاع شهروند طرفدار شهردار می رسانم که مگر در این مقاله خطاب به شهرداری چیزی گفته شده که به قبای شما خورده؟
    دوست عزیز ما که میدانیم هویت و ماهیت شما چیست و کیست که اینگونه به یکی از سرمایه های ارزشمند چوبر-آقای دایمی_ حمله کردید؟
    یا با این کار می خواهی خود و شهرداری را مطرح کنی یا اینکه دست پیش را گرفته ایی که پس نیافتی!!!

    شما و شهرداری کاری که انجام داده اید یک دهم کارهایی نیست که باید انجام میدادید.
    با این همه رای خدا وکیلی چه کاری برای آسایش و راحتی شهروندان انجام دادید.؟
    اون از جمع آوری و امحا زباله ، اون از جداول خیابانها و …
    آخه تا کی …
    شما نباید دفاع کنید شهروند طرفدار افراد خاص، شما باید زبان در کشید و عمل کنید!
    فقط عمل کنید تا شاید در پیش مردم روسفید بمانید.
    در ضمن از خدا برای شما و دیگر طرفدارانتان چشم بصیرت آرزومندم تا فرهنگ و عزت و کرامت و بزرگی مردم شهر چوبر را ببینید و درک کنید.

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)




© تمامی حقوق متعلق به چوبرنیوز می باشد. طراحی شده توسط: علیرضا دبیری و ماهر طهماسبی گروه توسعه نرم افزاری آیاز

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/chobarir/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2876