تاریخچه پیدایش ثبت احوال در گیلان
به گزارش چوبر نیوز، در سال ۱۳۰۴ اداره ای بنام سجل احوال در شهرداری رشت تأسیس شد و مأمورین شهرداری به تنظیم اسناد و توزیع شناسنامه اقدام و شروع به ثبت وقایع ولادت ، ازدواج ، طلاق و فوت در دفاتر مربوطه کردند . اولین سند که در سال ۱۳۰۴ در شهر رشت صادر شد مربوط به جلال تاج فرزند شیخ اشمعیل و خانم آقا متولد ۱۲۸۱است . این سند را آقای حسین گیور کارمند شهرداری تنظیم نموده است . در سالهای ۱۳۰۵ و ۱۳۰۶ به ترتیب ادارات ثبت احوال لاهیجان و فومن تأسیس و بعدها ادارات بیست گانه این استان راه اندازی شد .اولین کارمندی که به نام کارمند احصائیه و سجل احوال گیلان توسط آقای سرتیپ محمد حسن میرزا رئیس احصائیه و سجل احوال مملکت در مهر سال ۱۳۰۶منصوب گردید ، آقای سید عباس حقیقت نوری فرزند مصطفی بوده که هر ماهه مبلغ بیست ریال بعنوان حقوق و مزایا دریافت می کردند.
حدودا” از تاریخ ۱۳۲۹تاکنون اداره کل ثبت احوال استان گیلان به ترتیب ریاست ۲۱ مدیر کل را تجربه کرده است که آقایان نوربخش-کاتوزیان – اسدیان – یاوری- محمد حسین دادفر – صوفی -منصور -هادیان – عارف -مهدوی- مهرورز – سجادی – وجر -هاشمی – فخر موسوی – چمنی -حسین نژاد – ملکی – صالحی منش – حاجی امیری بوده و بالاخره آقای خندستانی که از همشهریان پر افتخار شهر چوبر می باشند، سالیان سال است به سبب خدمات شایسته و عملکرد درخشانی که داشته اند، مدیر کل این اداره می باشند.
متن زیر پیام آقای خندستانی به مناسبت روز ملی ثبت احوال در کشور می باشد که ۲ سال پیش ارایه داده بودند.
بسمه تعالی
سوم دی ماه هر سال ، تداعی گر روزی ماندگار برای خانواده بزرگ سازمان ثبت احوال کشور است . در این روز با صدور اولین شناسنامه ، پایه گذاری روند جدیدی در زندگی اجتماعی ملت ایران آغاز شد به نحوی که پس از آن استفاده از خدمات جدید نظیر آموزش ، بهداشت ، تامین اجتماعی و کسب و کار موکول به مدارک شناسایی ایرانی و به طور خاص شناسنامه گردید و در واقع هویت هر ایرانی مبنای برخورداری از حقوق و انجام تکالیف شهروندان شد . تحولات صورت گرفته در وظایف و ماموریت سازمان از بدو تاسیس تاکنون ، از ثبت وقایع حیاتی چهارگانه و صدور اسناد هویتی تا تولید و انتشار آمار و اطلاعات جمعیتی و در سالهای اخیر تامین زیرساخت دولت الکترونیک و آرشیو الکترونیک اسناد هویتی و در آینده نزدیک صدور کارت هوشمند ملی ، نقش این سازمان را در حاکمیت کشور بعنوان یک دستگاه راهبردی و زیرساختی ارتقاء داده است ، که تمامی آن نشان از ضرورت حضور سازمان در عرصه های مختلف اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و بهداشتی و عموماً توسعه کشور دارد . بدون تردید توفیق ایفای چنین نقش برجسته ، کارآمدی و کارایی در انجام وظایف و ماموریتهای محوله را طلب می نماید و از سوی دیگر نیازهای اجتماعی و اداری کشور اقتضاء می کند تا متناسب با شرایط و تحولات اجتماعی ، اقتصادی ، اداری و تکنولوژیکی ، سازمان ثبت احوال کشور نیز با تقویت و ارتقای دانش فنی و توسعه انسانی و با شناسایی فرصتها ، فناوری مناسب را به خدمت گرفته و نقشی پیشرو و پویا را در این عرصه ایفاء نماید .
بر این اساس مجموعه ثبت احوال گیلان در سالی که با تدبیر مقام معظم رهبری سال تولید ملی ، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گرفته است ، با تلاش مستمر و پیگیرانه و با بهره گیری از تمام ظرفیت ها و منابع موجود در دسترس و در ایفای وظایف و اهداف کلان توانسته است گامهای مثبتی را بردارد و در راستای ارایه سهل و آسان خدمات به مردم و کسب رضایتمندی آنان نیز فعالیت های ارزشمندی را به انجام رسانده است . لذا با عنایت به مراتب مذکور وظیفه خود می دانم ضمن گرامیداشت سوم دی ماه روز ملی ثبت احوال از حضرت آیت الله قربانی نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه معزز شهر رشت و استاندار محترم و ساعی استان گیلان و همچنین فرمانداران و بخشداران و دهیاران و سایر مدیران دستگاههای اجرایی که در ایفای وظایف محوله یاریگر و همراه ثبت احوال بودند و علی الخصوص از کلیه همکاران گرامی و پرتلاش و زحمتکش ثبت احوال گیلان که توفیق و سعادت حضور در جمع آنان را خداوند متعال به اینجانب عنایت فرموده است سپاسگزاری نموده و برای تک تک عزیزان از درگاه الهی توفیق و سعادت مسئلت می نمایم . امید آنکه در ظل توجهات و عنایات خاصه حضرت امام عصر ارواحنا له الفداء و رهبری داهیانه مقام عظمای امامت و ولایت همچنان ادامه دهنده راه شهدا در راستای نیل به آرمانهای والای حضرت امام راحل (ره) باشیم ان شاء الله .
خندستانی
مدیر کل ثبت احوال استان گیلان
آقای شرمنده!
بزرگ مردی از چوبر که هیچوقت در چوبر دیده نشده.
اما واقعا شخصیت محترم و بزرگی هستند.
مرسی از مطلب خوبی که برای این فامیل ما نوشتید، چون همانگونه که گفتید خدمات درخشانشان باعث ابقا در این سازمان شده است.
آقای شوکتی اگر می شود با برادرشان هم صحبت کنید.