سیده مرجان دبیری _جامعه شناس اقتصادی وتوسعه، طرح مسکن مهر از جمله پروژه های مسکونی هستند که کلنگ احداث مساکن مهر در تمام شهرهای ایران، در دولت محمود احمدینژاد رئیسجمهور وقت ایران به زمین زده شد.
هدف از این طرح خانهدار کردن اقشار کم درآمد بود که طبق آن دولت با واگذاری قطعه زمین رایگان سعی داشت خانهسازی را تشویق کند.
اوایل سال ۹۲، دولت دهم مسکن مهر را با پیشرفت ۷۰ درصدی تحویل دولت یازدهم(روحانی) داد. تا روز ۲۲ مردادماه سال ۱۳۹۶ تعداد ۱٬۸۳۹٬۸۲۹ واحد مسکن مهر تکمیل و افتتاح شد. اگرچه شروع امیدوارکنندهای داشت، اما با گذشت زمان، چالش های متعدد خودنمایی کرد.
- از توقف پرداخت وام توسط بانکهای دولتی، بیش از ۱۸ ماه تا
عدم برخورداری از خدمات زیربنایی (آب، برق و…)، کمکاری برخی تعاونیهای مسکن، مسیر دشوار و روبنایی (مدرسه، مسجد و…). و مهمتر از همه عدم خرید و فروش این ساختمانها بین ساکنین شهرهای مختلف کشور بود.
یکی از شهرستانهای دچار چالش، شهرستان تالش یا همان هشتپر طوالش است . شهری با بیش از ۲۰۰٬۶۴۹ نفر جمعیت و قدمت دیرینه ی فرهنگ و اصالت والای تالشی ، واقع در کمربند خطه ی سبز شمال با ۸۰۰ خانوار متقاضی مسکن مهر، که به واسطه ی برخی کم کاری ها بلاتکلیف مانده بود.
خانه هایی که داشتنشان جزو بزرگترین آرزوهای متقاضیان آن روز و حالا خالی از سکنه بودند.
۱۲ سال با تمام سختی ها و فراز و نشیب هایش رخت بر بست و پایان کاری که می بایست سالها قبل به واسطه ی مسئولین راه و شهرسازی اخذ شده و تحویل داده می شد به شایستگی و با توانمندی «دکتر هادی رحمانی» فرزند فرهیخته ی تالش که سرپرست ۸ ماهه ی اداره کل راه و شهرسازی استان گیلان است به مردان و زنان درمانده از زندگی بی روح چار دیواری های مسکن مهر تحویل داده شد .
باشد که زندگی شأن پر از هیاهوی خوش روزگار شود.